Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομάδας Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας! Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της σελίδας "Επικοινωνία". Ευχαριστούμε!

Έναρξη της δράσης «ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ» στην Αθήνα από το Εργαστήριό μας και την “Κερκίδα των Φιλολόγων”

Αγαπητοί συνάδελφοι,

όπως είχαμε ανακοινώσει, είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε στην Αθήνα το πρώτο ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ μικρής διάρκειας, στο οποίο θα διαθέσουμε περιορισμένες θέσεις. Η συμμετοχή στο σχολείο είναι δωρεάν.
Θα γίνουν 3 συναντήσεις των 4 ωρών η καθεμία σε χώρο που ευγενικά μας προσφέρει ο Δήμος Ηλιούπολης Αττικής. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 9 και 23/3 και 6/4/2019 (Σάββατα) και ώρες 9 πμ – 1 μμ στο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Δήμου Ηλιούπολης (Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηλιούπολη).

Θα ασχοληθούμε με το μάθημα της Έκθεσης και θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά το μοντέλο Διδακτικής «Pantopoulos Teaching Project» (http://ptp.pantopoulos.gr/) με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο.
Το «Pantopoulos Teaching Project» είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο διδακτικής (δια ζώσης και από απόσταση) για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές και επικεντρώνει τη φιλοσοφία του στη διερεύνηση των μαθησιακών αναγκών των εκπαιδευομένων. Αποτελεί προϊόν μιας πορείας τριών περίπου δεκαετιών στο χώρο της εκπαίδευσης και φοίτησης επί δεκαεπτά έτη σε κλειστά σχολεία διδακτικής για εκπαιδευτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ των ετών 1990-2007.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής με την προϋπόθεση της παρακολούθησης και των 3 συναντήσεων. Δεχόμαστε αιτήματα συναδέλφων που διαμένουν εκτός Αττικής για ζωντανή μετάδοση, αλλά θα εξαρτηθεί από τεχνικούς και άλλους παράγοντες αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σ΄αυτό.
Σχετική πληροφόρηση για το ΣΧΟΛΕΙΟ και τη συμμετοχή σε αυτό θα βρείτε στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα filologika.gr, την οποία και ευχαριστούμε θερμά!

Φώτης Παντόπουλος