Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομάδας Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας! Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της σελίδας "Επικοινωνία". Ευχαριστούμε!

Δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων στην Έκθεση και τις ΤΠΕ

Δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων στην Έκθεση και τις ΤΠΕ

μετά από πρόσκληση των συνδέσμων τους σε όλη τη χώρα

Το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του εν λόγω Τμήματος συνεχίζοντας τις δράσεις που από το 2015 έχουν αναλάβει και υλοποιήσει αναφορικά με τα σεμινάρια Διδακτικής του μαθήματος της Έκθεσης τόσο δια ζώσης σε όλη την Ελλάδα όσο και από απόσταση με τη χρήση νέων τεχνολογιών, βρίσκονται σήμερα -με δεδομένη την αποδοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών και τα διαρκή αιτήματά τους- στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τα παρακάτω δυο προγράμματα επιμόρφωσης, τα οποία προτίθενται να προσφέρουν εντελώς δωρεάν στους φιλολόγους του δημοσίου σχολείου σε όλη τη χώρα κατόπιν σχετικού αιτήματος των συνδέσμων τους:

  1. Σεμινάριο-επιμόρφωση Διδακτικής Έκθεσης σε δυο κύκλους, διάρκειας 5-6 ωρών ο καθένας: α) Εισαγωγή στο μάθημα του Λυκείου με έμφαση στην πανελλαδική του εξέταση. β) Παράδοση και διόρθωση.
  2. Σεμινάριο-επιμόρφωση στις ΤΠΕ (νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση), διάρκειας 5-6 ωρών, όπου θα διδαχθεί σε εισαγωγικό επίπεδο η χρήση και η διδακτική φιλοσοφία εργαλείων ασύγχρονης και σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (e-class, τηλεδιάσκεψη, εφαρμογές τηλεσυνεργασίας σε κινητό τηλέφωνο ή tablet).
Παρατηρήσεις
  • Για τις επιμορφώσεις θα δοθεί στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς βεβαίωση παρακολούθησης από το Τμήμα Πληροφορικής.
  • Θα είναι χαρά μας αν παρευρίσκονται και οι κ.κ. Σχολικοί Σύμβουλοι, των οποίων η συνεργασία είναι πολύτιμη.
  • Προτιμώμενος χρόνος είναι οι Κυριακές, εκτός αν πρόκειται για δυο επιμορφώσεις/κύκλους, οπότε θα χρειαστούν δυο ημέρες.
  • Οι συνάδελφοι των συνδέσμων θα χρειαστεί να ασχοληθούν με την προετοιμασία της διοργάνωσης των ημερίδων στην περιοχή τους…
Επικοινωνία

Για κάθε πληροφορία και προγραμματισμό σεμιναρίων μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6937714026 ή στο fotis.pantopoulos@yahoo.com .

Για το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης

Φώτης Παντόπουλος