Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομάδας Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας! Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της σελίδας "Επικοινωνία". Ευχαριστούμε!

Η Ερευνητική Ομάδα

Φώτης Παντόπουλος

Είμαι φιλόλογος ειδικευμένος στην Έκθεση και την Ιστορία, μαθήματα τα οποία διδάσκω από το 1989 στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Από το 1990 και για 17 συνεχή έτη επιλέχθηκα από χώρα ειδική στην ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο και παρακολούθησα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ειδικά “σχολεία” για εκπαιδευτικούς/εκπαιδευτές ενηλίκων στελεχών, γεγονός το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξή μου ως εκπαιδευτικού σε θέματα μεθοδολογίας και διδακτικής.

Το 2012 σχεδίασα το Πρόγραμμα “My name is Teacher”, το οποίο και διέθεσα ελεύθερα στο Διαδίκτυο, με επιμέρους έργα τη βοήθεια για το μαθητή, τον εκπαιδευτικό και τη Σχολή Γονέων.

Το 2014 το Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του οποίου είμαι πλέον Επιστημονικός Συνεργάτης, έθεσε το Πρόγραμμα υπό την αιγίδα του και το ενέταξε στις επιστημονικές και ερευνητικές του δραστηριότητες, δημιουργώντας ερευνητική ομάδα εκπαίδευσης, τηλεκπαίδευσης και διδακτικής.

Από το 2015 μαζί με τους συνεργάτες μου παρουσιάζουμε το Πρόγραμμα σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών δια ζώσης και από απόσταση, σε συνέδρια και ημερίδες, σε ανοιχτές διαλέξεις/webinars, σε προγράμματα που εθελοντικά προσφέρουμε σε φορείς και δήμους για την προετοιμασία υποψηφίων.

Σήμερα αναπτύσσω διδακτικό έργο στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην Αστυνομική Ακαδημία.

Τέλος, ως επικοινωνιολόγος ασχολούμαι με τα αντικείμενα της Στρατηγικής Επικοινωνίας, της ποιότητας υπηρεσιών και της δημόσιας εικόνας, με εκτενή αρθρογραφία σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Ράνια Μουσούλη

Ονομάζομαι Ράνια Μουσούλη και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω κάνει το μεταπτυχιακό μου στο King’s College London (ΜΑ Μodern Greek studies). Εν συνεχεία, ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου στη Συγκριτική Λογοτεχνία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ξένων γλωσσών, Διερμηνείας και Μετάφρασης. Το θέμα της διδακτορικής μου διατριβής αφορούσε στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη και του Αlbert Camus. Επί του παρόντος, είμαι υποψήφια μεταδιδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδίκευση στην Εκπαίδευση και τις Νέες Τεχνολογίες.
Ειδικότερα, το ερευνητικό αντικείμενό μου είναι η διδασκαλία της Έκθεσης στο Λύκειο με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Πολυμέσων. Η έρευνα αυτή, που διεξάγεται με ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, έχει σκοπό να αναδείξει τα αποτελεσματικά εργαλεία, τα οποία θα είναι χρήσιμα για τη διδασκαλία του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου, και να υλοποιήσει νέες μορφές μάθησης ως προς αυτό. Παράλληλα, στοχεύει να κατασκευάσει ένα περιβάλλον στο οποίο να υπάρχει μια αποτελεσματικότερη διάδραση δασκάλου-μαθητή, ενισχύοντας έτσι το ενδιαφέρον και τα κίνητρα του παιδιού καθώς και του δασκάλου, ο οποίος θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης του γνωστικού αντικειμένου.

Μαρία Μποβολή

Ονομάζομαι Μποβολή Μαρία και είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2006 εργάζομαι σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ως Φιλόλογος και ειδικεύομαι στη Διδακτική της Έκθεσης/Νεοελληνικής Γλώσσας της Α`, Β` και Γ` Λυκείου. Έχω παρακολουθήσει σειρές  φιλολογικών μαθημάτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου. Το 2013 έγινα μέλος του Προγράμματος Εκπαίδευσης, Τηλεκπαίδευσης και Διδακτικής “My name is Teacher”. Από το 2014 είμαι μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το 2016 αποφοίτησα από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αλεξάνδρα Πάγκαλη

Η Αλεξάνδρα Πάγκαλη σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι καθηγήτρια Μαθηματικός από το 2007 μέχρι σήμερα. Έχει ενεργή διδακτική παρουσία ως Μαθηματικός στην προετοιμασία  μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στα μαθήματα της Ευκλείδειας Γεωμετρίας, της Άλγεβρας Γενικής Παιδείας, των Μαθηματικών Κατεύθυνσης, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.  Διέπεται από σύγχρονες αντιλήψεις για τη μάθηση και τη διδασκαλία και την εφαρμογή τους με εργαλεία υπολογιστικής και δικτυακής τεχνολογίας. Αναπτύσσει ερευνητικό και διδακτικό έργο στη διδακτική των Μαθηματικών με χρήση νέων Τεχνολογιών, στην Τηλεμάθηση, στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της επιστήμης της Πληροφορικής και των εφαρμογών της και στην αξιολόγηση μαθητών με δυσλεξία-δυσαριθμησία, εισάγοντας καινοτόμες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις. Είναι κάτοχος πιστοποίησης “Δυσλεξία και Μαθηματικά-Δυσαριθμησία” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2016 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της ερευνητικής ομάδας “My name is Teacher”, δημιουργός και υπεύθυνος λειτουργίας της οποίας είναι ο κ. Φώτης Παντόπουλος, με έργο την κατασκευή διερευνητικών ενεργητικών και κατασκευαστικών περιβαλλόντων μάθησης.

Ιωάννα Χαλβαντζή

Είμαι φιλόλογος με ειδίκευση στα Αρχαία Ελληνικά και στα Λατινικά, τα οποία διδάσκω από το 2009.
Πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Από το 2013 φοίτησα στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την απόκτηση πτυχίου στην Επιστήμη της Πληροφορικής. Απώτερος σκοπός είναι η έρευνα για την εισαγωγή των Νέων Τεχνολογιών στον κλάδο της Φιλολογίας.
Το 2015 συμμετείχα στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Free Open eClass ως εκπαιδευτής στα πλαίσια του έργου “My name is Teacher”.
Διατελώ μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2015.
Το 2016 αποφοίτησα από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην «Πληροφορική με εφαρμογές στην Ασφάλεια, Διαχείριση Μεγάλου Όγκου Δεδομένων και Προσομοίωση» του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2018 είμαι Υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής Π.Θ.

Παναγιώτης Κουσουλίνης

Διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ).

Κάτοχος μεταπτυχιακού Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ).

Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μαρία Βλαχάδη

Η Δρ.Μαρία Βλαχάδη έχει διδάξει σε Ελληνικά Πανεπιστήμια και Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Έχει πλούσιο Συγγραφικό  Έργο, Συμμετοχή σε Συλλογικούς Τόμους, Άρθρα σε Βιβλία-Πρακτικά Συνεδρίων, Άρθρα σε Επιστημονικά Περιοδικά και Εφημερίδες, Εισηγήσεις σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες, με Συμμετοχή σε Συλλογικές Έρευνες-Μελέτες-Επιστημονικά Προγράμματα-Διαλέξεις-Παρουσίαση Βιβλίων.

Τομείς Επιστημονικών Ενδιαφερόντων της: Μεταναστευτική Πολιτική της Ε.Ε, Ανομία και Μεταναστευτική Πολιτική, Διεθνείς Πολιτικές Διαχείρισης Μεταναστευτικής Κρίσης,, Δικαιώματα και Μετανάστευση, Μειονότητες και Πολιτική, Κοινωνικός Αποκλεισμός των Μεταναστών και Πολιτικές Ένταξης στην Ελλάδα, Ελληνική Πολιτισμική Ταυτότητα και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, Κοινωνική Πολιτική και Μετανάστες, Ρατσισμός-Ξενοφοβία-Διαπολιτισμική Επικοινωνία-Κοινωνική Διαστρωμάτωση, Ευρωπαϊκή και Διαπολιτισμική Διάσταση στην Εκπαίδευση, Εκπαίδευση: Πολιτισμικές Διαφορές και Κοινωνικές Ανισότητες.