Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομάδας Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας! Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της σελίδας "Επικοινωνία". Ευχαριστούμε!

Το Πρόγραμμα “My name is Teacher”

Το Πρόγραμμα “My name is Teacher” αρχικά (2012) λειτούργησε στα πλαίσια ενός επιστημονικού project για τη σχέση των νέων με τη γνώση και το Διαδίκτυο υποστηριζόμενο από επιστημονική ομάδα.
Στην πρώτη φάση του έργου δημιουργήσαμε μια Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης ή -απλούστερα- ένα περιβάλλον ελεύθερου-ανοιχτού προβληματισμού και πληροφόρησης για το επιστημονικό αντικείμενο του φιλολογικού χώρου.
Σήμερα το έργο έχει πλέον αναπτυχθεί σε πολλά πεδία του ευρύτερου εκπαιδευτικού χώρου για μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς (εκπαίδευση, τηλεκπαίδευση, διδακτική, μαθησιακές δυσκολίες, επαγγελματικός προσανατολισμός, συμβουλευτική της εκπαίδευσης, σχολή γονέων, σχολικός εκφοβισμός, κ.α.), καθώς και σε άλλα επιστημονικά αντικείμενα (Μαθηματικά, Φυσική, Πληροφορική, Ξένες Γλώσσες), όπως μπορείτε να δείτε αφού περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας.
Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη που μας προσφέρετε και εξαίρουμε το ήθος αλλά και την ευαισθησία των ανθρώπων που πίστεψαν στο επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο μας!
__________
Με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική, την Εκπαιδευτική Τεχνολογία και τη Στρατηγική Επικοινωνία, πολυετή επαγγελματική εμπειρία ως Επικοινωνιολόγος και ενεργή διδακτική παρουσία ως Φιλόλογος από το 1988 στην προετοιμασία υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων, έκρινα σκόπιμο -σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα- να εντάξουμε τα διαδικτυακά εργαλεία και την Επικοινωνιακή Διδακτική στην υπηρεσία της γνώσης.
Βρισκόμαστε λοιπόν στη διάθεσή σας για απορίες, προβληματισμούς και ανταλλαγή απόψεων στα μαθήματα της Έκθεσης Γ.Π., της Ιστορίας, των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών Θεωρητικής Κατ/νσης Γ’ Λυκείου, καθώς και της Έκθεσης Β’ Λυκείου.
Φώτης Παντόπουλος
Skype: Fotis Pantopoulos | fotis.pantopoulos1
Mob.: 6937714026
__________

«Pantopoulos Teaching Project»

Το Εργαστήριό μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου διδακτικής που πρεσβεύουμε, γνωστού στο εξής με την επωνυμία «Pantopoulos Teaching Project«. Το «Pantopoulos Teaching Project» είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο διδακτικής για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές και επικεντρώνει τη φιλοσοφία του στη διερεύνηση των μαθησιακών αναγκών των εκπαιδευομένων. Αποτελεί προϊόν μιας πορείας τριών περίπου δεκαετιών στο χώρο της εκπαίδευσης και φοίτησης επί δεκαεπτά έτη σε κλειστά σχολεία διδακτικής για εκπαιδευτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ των ετών 1990-2007.

_______________________________________
Από την 7/10/2014 το πρόγραμμα “My name is Teacher” τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά !
Παρακάτω μπορείτε να μελετήσετε το σκεπτικό παραχώρησης της αιγίδας: